Modern UX

Denna kurs lär ut grunderna i modern User Experience design. Man lär sig hur man utför enkla användarstudier för att förstå användarens behov och motivation, hur man formulerar dessa i en specifikation, hur man finner lösningar på behoven, hur man skapar en interaktionsdesign av en lösning och hur man validerar att designen är rätt.

På kursen lär du dig grunderna i Design Thinking, användarstudier och användnings-tester samt interaktionsdesign och prototyping. Kursen ger även en översikt över Agil UX – för ett bättre samarbete med andra roller i projektet, och LeanUX – för att validera att designen är rätt.

Du får också med dig rejält med tips för dina fortsatta studier inom området.

Kursen kan ges som en mer teoretisk bas på 3-4 timmar och kan ges som halvdagskurs eller kvällskurs. Kursen kan också ges som en mer praktisk heldagskurs. Kursen ges endast vid behov, hos er som företagsintern kurs eller hos oss på Crisp.

Kursen innehåller följande

Till skillnad från många andra grundkurser så tar vi ett helhetsperspektiv på produktutveckling på denna kurs.

  • Du får praktiska kunskaper i användarstudier, interaktionsdesign och användningstest.
  • Du får lära dig generella principer som kan användas i alla projekt för att se till att man bygger en bra produkt, med fokus på teamarbete genom exempelvis Agile UX.
  • Vi går igenom moderna designstrategier och processramverk som går att tillämpa på alla typer av produkter, exempelvis Cynefin in Design och hur man designar komplexa produkter.
  • Att snabbt komma underfund med om man bygger rätt produkt är avgörande för ett företags fortlevnad idag, därför går vi även igenom principerna för LeanUX och tittar på produktstrategi anpassat både för stora bolag och startups.

Kursen vänder sig till dig som

Jobbar med någon form av produktutveckling i vilken bransch som helst (exempel på kursen kommer främst från IT-utveckling). Du är intresserad av att arbeta hands-on med UX och du behöver inte ha några förkunskaper. Tidigare kursdeltagare har haft så skilda roller som gymnasielärare, UI designer, fullstackutvecklare och webbredaktör.

Lämpliga fortsättningskurser

Kursen i Modern UX tar hand om baskunskaperna för att kunna arbeta som UX:are, men för att göra heltäckande användarstudier på ett mycket effektivt sätt så rekommenderas kursen i Lean UX och för att förbättra samarbetet mellan UX:are och andra roller så rekommenderas kursen i Agile UX.

Kurstillfällen

Modern UX, intresseanmälan för framtida kurstillfälle.

Fyll i formuläret så hör vi av oss
Lärare: Anneli Olsen & Martin Christensen